Vikten hur vi ser ut

I vissa fall så kanske vi inte alls bryr om oss hur vi ser ut. Vid andra tillfällen så är det viktigt att visa vår bästa sida. Det kan finnas dagar då man inte behöver göra sig i ordning utan man drar på sig mysbyxorna på morgonen och kanske inte ens tittar sig i spegeln på hela dagen.

Vanliga veckodagar då man ska på arbete eller skola så vill man gärna göra sig i ordning innan man kliver ut ur sin bostad. Det kan vara att fixa till håret på ett sätt som man trivs med och man tycker se någorlunda ut och kan träffa sina arbetskamrater, kunder eller skolkamrater. Har man inte tid eller bara en helt vanlig bad hair day, så får mössan åka på. Kanske man kan få tid på sin arbetsplats eller på någon rast att ordna till sin frisyr efter bästa förmåga.

Vi vill gärna visa upp oss från vår bästa sida, både då det kommer till frisyrer och de kläder vi tar på oss. Det är bra för självkänslan om man fått till en bra frisyr på morgonen. Har man dessutom snygga och moderna kläder som man trivs i så kommer att man att utstråla självsäkerhet. Om man vet om att det kan vara problem att få till detta tidigt på morgonen så kan man ställa klockan en halvtimme tidigare så man hinner med att fixa till sig.