Vikten av rätt underkläder

Vi tänker mest på vilka kläder vi tar på oss och visar upp för världen och lägger mindre tanke på våra underkläder. Men det är där vi ska börja, underkläder är en viktig del av din outfit och något som kan höja ditt självförtroende.

BH

Den viktigaste delen av kvinnans underkläder är bh:n, mest för att en felsittande bh känns mycket mer än ett par trosor eller kalsonger. En BH ska ha rätt passform runt bröstkorgen, det betyder att banden ska inte glida uppför ryggen. Den trendigaste kupan just nu är lite större och täcker hela bröstet istället för en push up-bh. Det är också populärt med varianter utan bygel, de är mjukare och sitter bekvämare. En bh som täcker bröstet passar bättre under tajta kläder då du slipper linjer från underkläderna och är skönare att ha på sig under en hel arbetsdag.

Trosa

Ett par trosor ska sitta bekvämt runt höfter och inte lämna märken. De ska heller inte hänga bakom rumpan. Du behöver underkläder som följer dina rörelser vad du än gör. Ett par stringtrosor är inte sköna att bära ett helt dygn men passar bra under tajta byxor eller kjolar när du inte vill att troskanten ska synas genom kläderna. Ett par sköna trosor kommer att ge dig en bättre dag, du ska inte ens känna att de är där. Tänk också på att inte ha mörka trosor under ett par ljusa byxor, det kommer inte se snyggt ut.

Kalsonger

Det viktigaste med kalsonger är att de inte sitter för tajt. De ska inte kännas trånga och om de ha ben ska de inte glida uppför benen. Om kalsonger sitter för tajt runt testiklarna kan det bli så varmt att spermieantalet sjunker. För vissa fungerar boxershorts bra men andra trivs med i kalsonger helt utan ben. Prova olika modeller och känn vilka som du känner dig som mest fri i. Men prova dem inte bara hemma i sovrummet. Sätt dem på prov genom att testa de olika modellerna under en vanlig dag och se hur de känns under olika aktiviteter.

Barn

Men det är inte bara fullvuxna män och kvinnor som måste tänka på hur underkläderna sitter. Barn är minst lika uppmärksam på detta, om inte mer. Som med alla andra barnkläder måste man alltid vara väldigt uppmärksam på storleken. Barn växer ju emellanåt så det bara knakar och ser man inte till att köpa nya underkläder i takt med resten av garderoben kommer underkläderna börja sitta tajt och bli obekväma.