Utmaningen att hitta rätt frisyr

Att hitta en riktigt bra frisyr är inte alltid så enkelt. Somliga har turen att kunna passa i flera olika stilar och vissa lyckas mer eller mindre hitta en passande frisyr mer eller mindre av en slump. Men det finns vägledning man kan få för att hitta den rätta vägen och det har till stor del att göra med ansiktsformen.

Avlångt ansikte

Ett avlångt ansikte är precis som det låter längre än det är brett och kommer ofta med både hög panna och ganska smal haka. Axellånga frisyrer fungerar i regel väldigt bra, men allt som ger extra bredd och volym är egentligen passande. Har man naturligt kort hår finns det förstås lösningar på detta. Tänk bara på att det inte bör vara allt för långt.

Runt ansikte

Ett runt ansikte kännetecknas av en rund haka och att ansiktets tydligt bredaste punkter är vid kinderna. Vad frisyren då kan försöka göra för en är att få det att se mer avlångt ut. Att satsa på något som ger volym på huvudet är ofta ett säkert val som att sätta upp en tofs riktigt högt upp. Frisyrer att undvika är de som slutar direkt under hakan och de med rakt klippta luggar.

Hjärtformat ansikte

Med ett hjärtformat ansikte har man en bred panna som smalnar av ned mot hakan. Igen kan axellånga frisyrer hjälpa till att balansera ansiktsformen, men gärna med lite extra volym på just längderna. Undvik volym ovanpå huvudet så mycket som möjligt.

Fyrkantigt ansikte

Det fyrkantiga ansiktet är fyrkantigt kring både pannan och käkbenet. Korta och medellånga frisyrer hjälper till att mjuka upp denna ansiktsform, speciellt om man använder sig av sidbena med mjuka lockar. Frisyrer att undvika inkluderar väldigt långt hår, åtdragna uppsättningar, mittbena och skarpa luggar.

Ovalt ansikte

Vi avslutar med den ovala ansiktsformen som också råkar vara den mest fördelaktiga när det kommer till frisyrer. Med denna ansikte kan man mer eller mindre välja fritt bland alla möjliga frisyrer och fokusera på det som bäst drar nytta av hårets naturliga egenskaper. Om det är något man bör undvika skulle det nog vara långa luggar.