Träningsmodet för männen

4393510-winter-trail-running

Det bästa med träningsmodet idag är att det ligger inte 100 % fokus på vad som är snyggast på: ungefär 50 % handlar om hur bekväma de är. Och när man känner sig bekväm, ser man automatiskt mer avslappnad och attraktiv ut.

För männen, som för kvinnor, gäller det att klä sig efter vädret. Även en toppatlet kommer att frysa om de tränar utomhus under vintern med för lite kläder. En av de bästa vinterplaggen för männen som gillar långpromenader, eller som går fram och tillbaka till gymmet, är en parka. Jackan täcker rumpan men är inte lika lång som en kappa. Den är varmt fodrat och har vattenavisade tyg. Den passar alla och köper man efter märke kan man vara säker på att den håller i flera vintrar (och kommer med fler fickor och fack). Du hittar en av de snyggaste modellerna på Sportamore.

För att vara bekväm under träningspasset ska man har flera lager under utomhusträning. Är man en löpare eller joggare vill man gärna ha tajta kläder som inte fångas av vinden. Kompressionsplagg fungerar utmärkt i joggingsyfte: kompressionen gör kroppen varmare, ger dig mer explosivitet, ökar din prestanda i joggingspåret och den är i princip ett andra hudlager. Du slipper ha klädstycken som fladdrar bakom eller framför dig. Du kan fokusera helt på att springa och visa upp alla dina muskler utan att känna dig naken.

För den som gillar gymträning kan det vara skönare med lite lössittande plagg som inte stramar åt musklerna när man försöker lyfta vikter. Ett par shorts och en t-shirt som båda är nästan en storlek för stor, ger mycket mer utrymme för musklerna att expandera. Alternativt kan man skippa t-shirten och bara gå med shorts för ett liten svalare, och mer bekvämt, träningspass.