Tips för att lösa de små skönhetsmissarna

Du kan inte vara perfekt hela tiden, det dyker lätt upp små problem och skönhetsmissar som du måste ta hand om. För att lösa problem som acne, ojämn pigmentering och liknande finns det snabba och långsamma lösningar. Här är våra tips på just det här området:

Acne

Finnar är del av livet, de kommer och gå och brukar vara som värst hos ungdomar och unga vuxna. Om du vaknar upp med en stor finne i ansiktet kanske du får panik. Det finns många huskurer som cirkulerar på nätet: alltifrån tandkräm på finnen till att gnugga alkohol på den för att torka ut den. Acne kan bero på hormonförändringar och pubertet. Men även dålig hygien och kostvanor spelar stor roll. Om du vet med dig att du äter dåligt med mycket fett och skräpmat, kan det vara hög tid att inkludera lite fler grönsaker och vitaminrika råvaror i din kost. Se också till att köpa ansiktsvatten att tvätta ansiktet med varje morgon och kväll. Det svåraste av allt är att inte klämma finnen, men håll fingrarna i styr. Det blir inte bättre av att klämma.

Vagel

Om en talgkörtel runt ögat bli inflammerad bildas en vagel. Det kan vara en yttre eller inre vagel som trycker och gör ont. Ögat svullnar och du kan även bli röd i ögonen. En inre vagel kan kapsla in sig själv vilket ger en liten knöl som tar flera månader att få bort. I värsta fall måste du operera bort den. Du kan tyvärr inte bli av med en vanlig vagel på några timmar. Det finns receptfria krämer som Noviform som hjälper till att läka inflammationer i ögat. Vill du även lägga till egenvård av vageln kan du värma ögonlocket eller under ögat med varmt vatten och massera det lätt. Värmen påskyndar läkningen men det kan ta upp till 10 dagar att få bort den helt. Lite smink kan dämpa rodnaden och dölja vageln till dess att den försvunnit.

Hålla huden ren

Att hålla huden ren är en av de viktigaste sakerna man bör tänka på så kanske man slipper större problem med huden. Det är viktigt att man regelbundet rengör och återfettar huden med en skön kräm. Här finns det otaliga krämer beroende på vilken hudtyp du har. Om du inte har någon aning så får du fråga någon som har bar koll på detta. Eller så provar du dig fram tills du känner att detta passar din hud. Vintertid så är luften kallare och torrare och du kan vara i behov av mer fuktbevarande kräm, se alltid till att rengöra innan du smörjer in dig med någon form av fuktgörande kräm annars så stannar smutsen innanför krämen och kan ställa till problem.