Smycka din kropp

Att förändra sin kropp på olika sätt, exempelvis genom att försköna den, är någonting människor har gjort sedan urminnes tider. Det har bland annat gjorts genom sminkning, tatueringar, brandings och piercings, eller genom att ta på sig smycken utan att göra direkta ingrepp på kroppen eller i huden.

Piercings

En piercing är just vad det engelska ordet antyder – det vill säga ”ett genomborrande” och då av huden. De kan sitta på nästan vilka ställen som helst, vanligast är dock näsan, ögonbrynen, överläpp, underläpp och navel. Det finns olika sorters smycken att använda såsom exempelvis ringar, pärlor, pluggar, raka stavar och böjda stavar. Vilket du väljer beror helt på tycke och smak, samt behov efter vart på kroppen du har din piercing.

Töjningar

Att förändra örat genom att töja hålen i öronsnibben och sätta små eller stora smycken är populärt. För det finns det olika typer av örtöjningssmycken såsom tunnlar, pluggar eller spiraler. Dessa smycken till kroppen finns i många olika utföranden så att du kan hitta ditt eget uttryck och stil. Det finns ett stort urval på nätet för den som vill hitta den perfekta smyckningen för just dig. Det finns ett så stort urval att du inte behöver riskera att varannan person du möter på gatan har likadant.