Skäggmode 2015

Skägg

Inför varje års nya skäggtrendshysteri, tisslas och tasslas det alltid flitigt och ofta försöker alla tyckare bli den som för fram den nya riktningen till ytan. Tycka vad man vill om detta drev, men det är mycket tack vare eldsjälar som dessa, som vi faktiskt ser vissa förändringar från år till år. Missförstå oss rätt. Skäggen hade självfallet fortsatt att ändras, dock inte på samma enhetliga sätt och prestigen för det manliga ansiktshåret hade mycket väl kunnat gå förlorad.

Istället har vi numera en värld där ett vältrimmat skägg uppskattas av de flesta, vare sig det rör sig om kvinna eller man, något vi skäggentusiaster självfallet ger tummen upp åt.

Hjulet vrider sig

Enligt många inom skäggvärlden bör vi säga farväl till det maffiga skogshuggarskägget under detta år och istället omfamna det kortare, mera välvårdade skägget, eller den renrakade looken med högst någon dags skäggstubb. Det alla trycker på är vikten av ett välgroomat skägg, det vill säga en enda välvårdat helhet, där skägget liksom en stenskulptur, är hugget ur ett stycke.

Här hittar du några exempel på skägg som fungerar utmärkt under 2015.

Sant men ändå inte

Vi förbehåller oss ändå rätten att säga att det längre skägget inte alls är ute, så länge även det är välvårdat, så vi skulle snarare säga att trenden innefattar följande – en genomtänkt design som du helt enkelt tar hand om väl.

Låt oss grooma

Utan lite hjälp på traven famlar man lätt i mörkret med sin rakning, helst om man nyligen börjat få skägg och inte hunnit testa sig fram vad som passar en allra bäst. Som tur är finns det alltid någon som sitter på den information man söker och som erbjuder bra artiklar att raka sig med. Sliqhaq.se har koll på ansiktsbehåring och har dessutom ett digert sortiment av produkter sammankopplat med olika sorters rakningsprocedurer.