Senaste inom make up

4277613-woman-holding-powder-brush

Make up-trender kommer och går och hjälp finns alltid att få. Hur ser det ut i make up-världen just nu och vart hittar man bra hjälp?

Matt läppstift

Detta är den senaste läppstiftstrenden. Matta läppstift sitter också längre eftersom det finns inte lika mycket fukt i läppstiftet. Detta är dock inte att rekommendera för personer som torra läppar, matt läppstift kommer bara att torka ut dem ytterligare och det ser inte snyggt ut.

För att få läppstift att hålla hela dagen behöver du en läppenna som du gör kontur runt läpparna, det hindrar läppstiftet från att rinna utanför läpparna. Följ videon nedan för att se hela proceduren för lång hållbarhet på läppstiftet:

Konturer

Att skapa konturer i ansiktet är ditt bästa vapen för att framhäva och dölja. Du vill vara ljusare på de ställen som ska framhävas och gärna skapa konturer runt dem med mörkare blandningar. Du behöver bra produkter och flera olika färger på dina foundationkrämer. Det finns hela paletter att köpa för större chans att du hittar en färg som passar dig.

För att kunna blanda så bra som möjligt behöver du bra borstar och svampar för detta.

Perfekt ögonskugga

Något som också är populärt nu är att leka med färg. Du behöver inte bara göra ”smokey eye” eller en helt naturell look. Det här är en sommar full av färger så passa på och köp hem några ögonskuggor i lila, turkos, gult eller varför inte rött. Ögonskugga är också en en del av sminkningen som behöver suddas och blandas för att se bra ut. Här gäller det också att ha bra, fast lite mindre, borstar. Det går även att göra med fingrarna men risken är större att du faktiskt torkar bort sminket istället för att blanda det.