Populära klädmärken

klädmärken

När man tänker på kände klädesmärken dras man per automatik till de stora designer märken man känner till med namn som Dior, Chanel, Armani och Dolce & Gabbana till exempel. För många är märket en statussymbol och motsvarar kvalité

Inom sport och träningskläder finns det en hel del märken och en del kända märken har en kollektion inriktad på en viss sport som exempelvis Tommy Hilfiger med sin golf kollektion. Bland sportmärken hittar vi i topp tio Nike, Adidas, Röhnisch, Salomon och Peak Performance som några exempel.

Många sportmärken har också plagg som passar vardagen lika bra som i sportsammanhang och beroende av vilken trend du vill hänga på väljer du det märke som tilltalar dig mest.

De stora klädskaparnas plagg är i regel inte lätta att hitta i butik och finns normalt i exklusivare butiker eller möjligen på någon sajt som säljer märkes kläder. Detta beror så klart på i den prisklass plaggen ligger. Bland designer märken kan du också hitta sportkläder i viss utsträckning då just sport modet har varit och är en het trend.

Några kända klädmärken är Odd Molly, Desigual och Cheap Monday som har ett varierat utbud av kläder framförallt till kvinnor. Andra kända märken är Selected Homme, Jack & Jones och Gant som alla har herrkläder i sin repertoar.

En del märken är svårare att hitta i Svenska butiker runt landet och återförsäljarna är få. Dock går de allra flesta märken att hitta i butiker online och ibland är det utländska butiker. I de fall det är en utländsk butik är det bra att läsa vart dom skickar och vilken kostnaden skulle bli i så fall, samt hur det fungerar med returer.