Manlig skönhetsvård

Likaväl som kvinnor använder sig av skönhetsvård så behöver även männen detta. Kanske inte i lika stor utsträckning. Männens hud är annorlunda uppbyggd än vad kvinnans är och tål mer påfrestning. Dock så ska man sköta om sig på bästa sätt. Det kanske är framförallt rakning och håret som en man lägger ner mest tid på.

Hårvård

Att tvätta håret gör vi regelbundet och även för en man så är det viktigt att använda sig av bra produkter för detta. Både schampo och balsam är nödvändigt för att håret ska se bra ut och hålla i kvalité. Ta en titt på utbudet online och se om det är något som skulle kunna passa just ditt hår. hur ofta man bör tvätta sitt hår är väldigt individuellt och frisörer brukar rekommendera två gånger i veckan. Det kan också bero på vilket typ av hår man har och hur pass skitigt håret blivit under dagen.

Hudvård

När man pratar hudvård så är det oftast om rakning och de produkter som man använder sig av när man rakat sig. Skaffa en riktigt bra after shave som lugnar huden och gör den mjuk och len. Det kan vara en påfrestning på huden att bli rakad dagligen så det gäller att man smörjer in ansiktet med något lugnande och mjukgörande. Du känner garanterat själv om huden blivit irriterad och behöver någon form av hudvård. Det finns idag massor med bra hudvårdande produkter för män som du kan skaffa dig.