Lädertrenden

Läderfåtölj

Bland de starkast kommande trenderna i år hör absolut läder och mocka. Äkta, naturliga material förespråkas, det finns i vissa fall även återvunnen läder att tillgå, men även läderlooken är gångbar. Trenden gäller allt från möbler till skor, smycken, kläder och accessoarer.

Läder och skinn är levande material med naturliga nyansskiftningar, som åldras med stil. Välbearbetat och välskräddat läder är hållbart, men också följsamt, mjukt och skönt att röra vid.

Vi har länge haft en förkärlek till stilfulla skinnfåtöljer och soffor. Lägg märke till hur läder nu smyger sig in i fler inredningsdetaljer: kökshandtag, servettringar, brickor och tallriksunderlägg. Visst är det snyggt med en läderinbunden kalender, eller en fotoram i skinn? Läder ger en varm och ombonad känsla.

Till både inredningsdetaljer och accessoarer kan räknas det vi klär vår elektroniska utrustning i: mobilskalet, iPad hållaren, skyddet till lap-topen. Även här har lädertrenden gjort intåg av förståeliga skäl; en datorväska helt i läder ger ett både professionellt och stilfullt intryck.

Läder ger en klassisk, slät och naturlig look vilket är helt rätt, och extra hett i år. Skinnjacka i all ära, nu finns snygga skinnkappor och -toppar, ja, tom smycken och förkläden i skinn.

Skinnbyxorna blir nya jeansen, sägs det. Den svarta skinnkjolen är lika rätt som alltid. Mockakavajen i ljusbrunt andas 70-tal. Annars får det gärna vara svart och vitt i år. Läder samsas väl med romantiska spetsar, kashmir och denim.

Komplettera din look med klassiska läderaccessoarer som klockarmbandet, bältet, skorna, den lilla eleganta handväskan, eller den stora, där elektronik och arbetsmaterial slukas lätt – här finns det nu extra mycket att välja bland. Hitta din helt egna stil!