Köpa kläder i större storlekar

plus size shopping clothes woman_495700324

Att vara storvuxen kan innebära att man bär på mycket fett, men behovet finns även hos dem som är väldigt vältränade. Det finns flera bra tips för dig som är ute efter större storlekar, vi har komprimerat listan ned till det allra viktigaste och bästa.

För en kvinna kan en sådan sak som att köpa underkläder vara besvärligt. De stora kedjorna har inte kläder större än 42 (möjligen 44) och finns det större kanske kläderna inte ser så charmiga ut. På nätet har du större chans att hitta snygga plagg som är sydda för kvinnor med former som inte handlar om att man ska dölja hur man ser ut. Det är exempelvis mycket roligare att köpa badkläder i stora storlekar när kläderna är sydda för större person från första början. Du hittar underkläder och kläder som följer dina former och är bekväma. 

Kollar du på produktbilderna på en sajt som säljer större kläder, är det svår att se skillnad på kläder i ”normala” storlekar. Eftersom de är sydda för större personer, tappar de inte formen och ser pösiga ut. Det är vanligt när man tar ett plagg som är sydd för storlek 34 och förstorar upp det till storlek 50.

Ett tips är att undvika asiatiska butiker. Där är storlekarna mycket mindre samt att arm- och benlängd skiljer sig. Även om kläderna är vackra och exotiska, är det besvärligt att hitta storlekar större än 40-42. Gå alltid efter dina egna centimetermått istället för din storlek. På sajten brukar man alltid skriva ut mått, så fastän du har storlek 44 i Sverige kan det vara 3XL i Kina eller Korea.