Håll dina ålderstecken borta

En del rynkor och ålderstecken är charmiga och ger en viss visdom till ansiktet. Andra tecken är inte lika populära och människor spenderar miljarder för att försöka dölja eller radera dem helt. Det finns också mycket fusk och lögner inom skönhetsbranschen, speciellt när det kommer till åldern. Vad kan du lita på?

Kirurgi

Den absolut säkraste metoden för garanterat resultat är att vända sig till kirurgin. Med ett ansiktslyft försvinner rynkorna eftersom att huden sträcks ut och sys fast igen vid hårfästet för helt dolda stygn. Ett ansiktslyft ger dig en mer vaken blick eftersom att ögonbrynen höjs och ögonlocken blir tajtare. Man lägger även stygn runt och bakom ögonen, där brukar den största smärtan uppstå men det är hanterbart med effektiv smärtlindring. Efter operationen kommer kinder och hals att svälla men det lägger sig efter några dagar. Det slutgiltiga resultat tar några månader beroende på din ålder och ditt läkekött.

Kollagen

Huden hålls stram och fräsch till stor del av kollagen, det är som fyllningen i din hud och med åldern försvinner mängden kollagen. Som en konsekvens av detta börjar huden att hänga och rynkor gör sig till känna. Det går att injicera kollagen i delar av ansiktet men det måste göras kontinuerligt med några månaders mellanrum eftersom effekten avtar. Det sägs att kollagen även går att äta och i form av piller och direkt i maten. Buljong gjort på ben blev en storsäljare i New York eftersom det sas ha så hälsofrämjande egenskaper. Forskning har fortfarande inte bevisat om konsumtionen av kollagen ger effekt, men det är helt ofarligt att testa om du inte vill ta injektioner.