Ett snyggare leende

Här kommer det några tips på hur du kan få ett snyggare leende, egentligen utan större ansträngning utan enkla och bra sätt som du inte behöver avsätta allt för mycket tid att genomföra.

Borsta dina tänder

Använd en mjuk och skön tandborste som byts ut med jämna mellanrum. Det är inte bra att nöta på tänderna med en för hård tandborste eller att borsta flera gånger om dagen. Borsta med små rörelser och vänta gärna ett tag efter du ätit, 20 minuter är en bra hållpunkt. Du bör inte borsta dina tänder innan du äter.

Tandblekning

Att bleka sina tänder gör absolut att du får ett snyggare leende, kolla upp crystalwhite.se för det senaste inom tandblekning. Tandblekning är kanske inte du gör regelbundet men att bleka någon gång per år hjälper dig att få vitare tänder.

Använd dig av tuggummi

Genom att tugga tuggummi så ökas din salivproduktion som är bra för din munhåla och dina tänder. Använd ett sockerfritt tuggummi. Saliven som innehåller de naturliga ämnena bikarbonat, kalcium och fosfater hjälper till att bland annat balansera upp pH-halten och hämmar de angrepp som sker på dina tänder.

Ät rätt

Genom att äta bra kost och inte gå och småäta mellan målen. På 1177.se finns många bra tips på hur kosten förändrar tänderna- Vilka sockerarter som finns i maten och hur karies ökar i och med att mängden socker ökas. Man får även tips och råd hur du ska göra för att sköta om dina tänder och vad du bör göra om du har besvär med till exempel munntorrhet.