Bra rakning – en ny trend bland män

3629058-man-shaving-in-the-bathroom

Att få börja bry sig mer om sitt utseende, att vilja ta hand om hud, hår och kropp, har varit ganska främmande för män att vara öppna med i samhället. En stor förändring har skett på kort tid och numera ställs det nästan lika höga krav på männens skönhetsregim som för kvinnor. En viktig del i detta har varit rakningen.

Alla män måste någon gång börja raka sig och använder man sig av fel teknik kommer man att spendera resten av livet med ett rödprickigt, kliande och inflammerat ansikte. Inte så roligt, kan man tycka.

Läs på hur man rakar sig korrekt och håller huden i bästa skick för att undvika dessa envisa, röda prickar. Man måste vara varsam med huden, annars kommer den att bli irriterad och öm.

En av de första stegen är en ren hud. Huden ska vara ren från smuts och bakterier innan man påbörjar rakningen. En rengöringsvätska anpassad till din hudtyp fungerar bäst: vatten har en tendens att torka ut huden eftersom den sköljer bort det översta hudlagret, hornlagret, som i vanliga fall skyddar oss mot smuts och bakterier. Köp en ansiktsrengöring som upprätthåller pH-värdet i huden.

Innan man påbörjar sin nya rakningsregim ska man se till att ha en bra rakhyvel. Ett gammalt blad duger inte, det sliter av stråna istället för att kapa dem. Om du behöver dra över samma parti flera gånger för att ta alla hårstrån, betyder det att det är dags att köpa nya. Sliqhaq har flera varianter av rakhyvlar, från olika märken, och råkar också vara en väldigt bra informationskälla för dig som vill lära dig ännu mer om rakhyvlar, rakknivar och bra hudvård.

För att få en mjuk och skön rakning ska du jobba upp ett ordentligt lödder (alltså ett mycket fluffigare lödder än killen på bilden har). Det ska bete sig nästan som hårdvispad grädde när du bearbetar det. Smörj in löddret överallt och använd en strategi när du rakar dig. Varje drag ska göras på ett parti som är platt. Man ska inte göra lång drag som gör över eller under haka: dela upp ansiktet i sektioner och gör flera små drag istället.

Efteråt ska du skölja bort löddret noggrant så ingenting fastnar i porerna. Badda med kallvatten för att stänga porerna och smörja sedan in hela ansiktet med en mjukgörande och återfuktande kräm. Med en sådan välplanerat och noggrann rakning kan du inte göra fel!